Deci eu nu pricep


Cum naiba poate sa fie o stire despre niste magazine din Bucuresti mai completa pe un site strain despre gogosari si mere  decit intr-unul dintre principalele ziare romanesti al carui public este in proportie de aproximativ 50 la suta bucurestean.

Acest articol a fost publicat în Snap. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

9 răspunsuri la Deci eu nu pricep

 1. Un trecator zice:

  deci ar cam trebui sa pricepi, bagami-as [chestie insotita de bip-uri] in presa din romania. dar am sa revin cu o injuratura mai documentata in zile care urmeaza. poate si cu „o campanie anti-amatorism, prostie si miserupism in presa romanesca”

 2. să vezi cît de des se întâmplă asta în presa germanofonă!

 3. Un trecator zice:

  pai, cristi, tu si jaunetom (precum si multi altii rataciti prin blogging world-ul romanesc) veniti din lumea asta a presei, stiti mai bine decat mine cum sta treaba in interior.

  eu am renuntat la a mai cumpara ziarele din clipa in care nu mi s-a mai parut ca spun ceva. in schmb, imi „canta” realitatea tv in background pe acasa in timp ce fac diverse. frate, sunt la pamant! stirile sunt VARZA! abordarile sunt aproape CRETINE! sentimentul de persoana informata pe care il ai privind la BBC – sau chiar si la CNN – este nu absent, ci pur si simplu impuscat in cap! ziarul il termini in 15 minute, internetul este o alternativa inca neexploatata in presa romeneasca si tot asa.

  nu stiu cum e in „presa germanofona” (sa ne spuna cine se uita pe der spiegel on-line, ca-i pe aici 😛 ) dar rasfoind the new yorker sau the guardian, ma simt mic mic mic mic de tot si foarte foarte foarte neinformat.

  pana la urma (evident, cum altfel? 😀 ) vina nu este a mea ca halitor de stiri, ci a celor care decid in presa din romania, nu? deci o lasam balta?

  ieri, for instance, m-am uitat injurand la 10 minute de stiri despre „cum nu e nici o stire, hai prin piata ca sa dam stirea ca mieii inca nu se vand piata” aka „stirea e ca nu e nici o stire”

  bai, nene! daca tot faci presa si te-ai dus in piata, uite cum sta treaba: daca ontanu vrea sa fie reales (si vrea sigur), e DIERCT interesat sa rezolve o hotie imensa care se executa la doi pasi de el, in Piata Obor. acolo, cat vezi cu ochii, sunt numai si numai tigani care vand produse agricole. toti au certificate de producator capatate cu mita pe la primariile din jurul orasului. dimineata ii opresc pe tarani la intrarea in piata si le cumpara marfa la preturi foarte mici. adaosurile ulterioare sunt imense, iar preturile de la taraba nu au nici o legatura cu piata libera: nu reflecta nici costurile de productie, nici raporturile cerere-oferta. e doar ciordeala si atat. „decat sa las la pret, mai bine le arunc, ca mi-am scos banii deja!”

  fa reportaj, fa scandal, fir-ai tu de presa, ca asta ma intereseaza: sa aflu de la tine, sa ii trag de urechi pe conducatorii alesi (impreuna cu tine, prin intermediul tau), ei sa rezolve si toata lumea e multumita (mai putin ciorditorii)

  nu, frate! stire: „in piata amzei nu sunt miei. legatura in studio! multumim! de la cluj, corespondentul nostru ne transmite: buna ziua. nici la cluj nu sunt miei. poate la iasi!” poate la dracu sa va ia de editori cu durere in cur, ca ma enervati pe mine in fiecare seara!

 4. Pingback: Jurnalisti de doi bani din Romania: you suck! « City Limits

 5. Am fost ieri, da, ieri, cu elan şi optimism, la introducerea intr’un part-time propus de un amic pe care nevasta nu’l lasa să mai lipsească şi în weekend-uri de acasă. Well, o televiziune, un fel de euronews copiat 100% doar că e cules, redactat, montat şi vorbit pe româneşte (parol, nu mi s’a părut deloc deplasat, cât timp şablonul e cât se poate de ok).
  Booooooooooon
  Mă duc la ei, mă infiltrez prin tehnică, îmi desţelenesc neuronii, super, o să iasă treabă bună, hai, poate mă fac de un ban de vacanţă, suma propusă la prima strigare fiind relativ ok pentru opt ore de trei ori pe săptămână, vineri, sâmbătă & duminică. M’am uitat la fluxul tehnologic, m’am uitat la jurnalele lor de ştiri, prin definiţie fără informaţii din România. OK, excelent. Nu străluceau, nici în ce priveşte punerea în scenă, nici în privinţa calităţii redactării, nici la montaj nu erau optim lipite, vocile din off păreau culese după ochi dulci nu după corzi vocale… dar – mi’am zis, plin de mine – au găsit omul potrivit. Cinşpe ani de presă, din care zece pe politică externă, diplome, medlaii, distincţii, blablabla, plus cinci ani într’un radio de ştiri… ce dacă nu se uită nimeni la acest post de televiziune? Ele, ştirile, vor fi perfecte, de acum înainte, cel puţin la capitolul informaţie (dacă nu cumva mă voi simţi împuns, în timp, de iniţiativă) şi cel puţin pe tura mea – care urma să înceapă azi, la şase AM

  Aseară (pe la 10) făceam o listă de cinci personaje care n’ar fi trebuit să moară niciodată, pentru blogul lui Andrei Georgescu de la GSP, când, ajuns la al III-lea, sună telefonul.

  „Sunt Pipiţa Pipiţescu de la Rublokanal, bună seara, îmi cer scuze că vă sun atât de târziu, am febră foarte mare” (o fătucă pe la doojde ani & ceva, project manager or so la această firmă grecească pe platforma căreia va emite postul despre care povestesc).
  Politeţuri, hihihuri, hahahauri.
  „Aţi fost, v’aţi lămurit?”
  „Da, e ca la radio doar că sunt în plus imagini”
  Mă rog, o discuţie sterilă, stearpă, în care am dat asigurări că dacă nu am murit în dosul frontului iugoslav sau în nisipul din Sahara (eu am scris numele tău tralalala) n’o să fie nici o problemă să’mi intru’n pâine.
  „Vedeţi, asta vroiam să vă spun, dumneavoastră aveţi presă scrisă şi radio în spate, suma despre care ştiaţi era însă pentru un om care are experienţă teve, pentru dumneavoastră vă propun, la început XZYG (adică, mai puţin cu cinci milioane – nota mea) şi nu e negociabil”.
  Starea de stupoare îmi trece repede, pen’că dacă o relaţie începe astfel nu va sfârşi prin a evolua armonios – ceea ce mă face să renunţ. Dar cum am văzut şi eu Viaţa lui Brian în care vânzătorul nu vrea să’i vândă lui Brian sandalele pentru că acesta acceptă din prima să’i ofere pe ele cei doi shekeli ceruţi, fără negociere, şi cum de sunat mă sunase ea şi deci nu era pe banii mei, nu îi spun pa, din prima.
  „Ştiţi, am nevoie de un om care să ştie să îi dea peste mână editorului de montaj când acesta greşeşte şi să’i spună bă, ce faci aici, îţi baţi joc de munca mea? şi…”
  „Asta – spun eu – întâi că nu se întâmplă nici acum, cu oamenii pe care îi aveţi deja angajaţi, dovada fiind jurnalul de la ora 14; şi a doua la mână, mi’aţi oferit un job de editor de ştiri, nu de producător…”
  „Tocmai de aceea dorim un om cu experienţă în teveu, ca nu mai fie nevoie să angajăm şi un producător!”
  „… şi dacă e pe aşa, nu îmi reduceţi cu cinci milioane ci îmi mai mai daţi cinci milioane!”
  „Cred”, zice pipiţa, că pentru trei zile pe săptămână, suma pe care v’am propus’o este foarte avantajoasă!”
  „Nu e deloc avantajoasă”, răspund eu, „şi, mai mult decât atât, acele trei zile sunt, vi le enumăr, vineri, sâmbătă & duminică”
  „Vă amintesc că dumneavoastră aţi ales să munciţi în weekend”
  „Şi, vă informez, tot eu aleg să nu o fac!”
  „La reved…”
  Restul de două vocale şi o consoană nu s’a mai auzit. Apăsase pe tasta roşie a telefonului mobil pentru a intra, apoi, în memoria aparatului şi a găsi numărul celui care m’a recomandat. Ce va fi fost la urechea lui, îmi cer scuze amicului!

 6. jaunetom zice:

  potzekalnikov: 1 ce statie de tv e aia?

  2 de ce nu incerci la A2 sau A3. Din cite stiu aia sunt mai mereu in criza de personal

 7. Un trecator zice:

  Rublokanal, Thomas. Tradu asta din zvonistica! Altfel spus, use the Force, Luke!

  Cristi, ce sa mai zic? Keep up the good work! Noi si ai nostri suntem alaturi de tine!

 8. jaunetom, am plecat de la JN ca să mă refugiez la A2 sau A3? 🙂
  nu e chiar rubla, e mai trendz şi comunitar şi nu e kanal ci e in engleză! e al romtelecomului!

 9. Un trecator zice:

  Dolce News sau NDS strikes hard! :))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s