BBC, trabajo no


The Times sustine ca BBC ar fi platit un fost homeless roman din Londra sa se prezinte drept actual homeless. Ambasada romana se plinge ca reporterii de la Newsnight (una dintre cele mai urmarite si mai respectate productii TV ale BBC) ar fi comis o mica mizanscena pentru a construi un reportaj despre emigrantii romani.

BBC neaga dar….daaaar admite in Times ca la data filmarii reportajului homelessu’ Daniel nu mai locuia in Hyde Park unde il plasa reportajul.  Tot Times citeaza o sursa care afirma ca individul se mutase la un hostel cu doar o zi inainte.

O problema ar fi si banii pe care i-ar fi primit Daniel pentru cele 15 minute de faima. Insa plata celor care contribuie la construirea unor emisiuni este o practica larg utilizata in BBC si nu numai.  Este neclar insa pentru ce au fost platiti banii aia. Daca erau pentru stimularea sentimentului actoricesc treaba nu e tocmai kosher.  Foarte probabil ca BBC va reveni cu precizari suplimentare celor din Times.

Funny e ca subiectul nu este teribil de nou. Acum vreo 3 zile Evening Standard publica aceeasi stire adaugind ca administratorii din Hyde Park nu prea cred ca e posibila stabilirea unei tabere de corturi pe mosia lor. Pe net nu gasesc articolul, you have to take my word for it.

Jeremy, ai legatura….. 

Later edit: pe blogul Newsnight  apar    informatii noi care par sa sustina ca nimic out of the ordinary nu s-a comis in constructia acelui reportaj

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Snap. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la BBC, trabajo no

  1. ceea ce’mi aminteşte de ţigănuşul care, când la Beograd în gară, când la Timişoara pe peron, alteori şi la Viena, după cum îi ieşise ultimul ghişeft, îşi oferea spre vânzare destinul de alungat din Bosnia; dupe caz ortodox, catolic sau musulman!
    BBC ştie!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s