KazMuna….What?


patriciu.jpg

Dinu Patriciu a vandut o buna parte din compania Rompetrol unei firme de stat din Kazahstan. Suma pe care a obtinut-o e de-a dreptul indecenta si mult peste cat suporta subconstientul unui jucator la loto.

Omul a devenit subit unul dintre cei mai avuti oameni din estul Europei si cel mai bogat din Romania, daca il exceptam pe asta.

Spre deosebire de lunaticul din Iasi, conu’ Costache Patriciu nu a inventat nimic. A construit. Ca, deh, e arhitect! A construit capitalismul asa cum a inteles el mai bine. A avut relatii excelente cu guvernul Nastase, care i-a oferit o rafinarie aproape pe gratis. Si pentru ca statul roman trebuia sa primeasca ceva, si-a oprit pentru sine datoriile Petromidiei.

Acum, ca avea de unde, Patriciu s-a apucat sa imparta bani. A luat si PSD, a luat si PNL, caci, asa cum spune un imbecil celebru, life is like a box of chocolates. You never know what u’re gonna get. Puteti vreunul sa-l asociati pe Tariceanu cu o ciocolăţică? Way to freaky, pana si pentru mine.

Restul, like Elaine Bennes used to say, yadda yadda yadda: biletel agramat, ceva insider trading, extindere din Franta pana-n Georgia, asezonate cu cateva lacrimi strategice, pe catuse, in direct la Antenele amicului Voiculescu.

O buna parte din necazurile celui mai bogat dintre arhitecti s-au tras, nimic nou aici, din Bulevardul Geniului (pentru ardeleni si kazahi, Bdul Geniului e ceea ce ProTV-ul numeste „dealul” Cotroceniului). TB l-a introdus pe Patriciu in galeria celor putini alesi care-si permit sa foloseasca „trusturile media pentru a obtine favoruri economice”. Alaturi de Dan Voiculescu si de SOV, Dinu Patriciu intregeste o imagine a capitalismului original, venit ca urmas natural al democratiei originale.

Ironia intregii combinatii e uriasa.

Poate ca mai putin observate si mai putin analizate au fost argumentele  care l-au convins pe Dinu Patriciu sa-si vanda afacerea. Cateva se regăsesc în această intervenţie a unuia dintre negociatorii de la KazMunayGaz:

Reclame
Acest articol a fost publicat în Bucharest Republic, departamentul relatii cu clientii altora, Politics and related. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la KazMuna….What?

 1. iv zice:

  uh, u’re back 😀

 2. radiocap zice:

  yeap, he is 🙂

 3. Un trecator zice:

  uuuuuh, back for good? 😀

 4. radiocap zice:

  Iar în acel moment corul de băieţei din fundal începu să gângurească: „Whatever I said/whatever I did/I didn’t mean it/I just want u back for good”…

  Hai, şi-acolo în spate: „Want u back/Want u back/I want u back for good”.

  Sunteţi minunaţi, vă iubim!!!

 5. MAD zice:

  Lipsesc ploaia artificiala si pufoaica solistului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s