Scurte


 • Biroul Politic al PNL a decis în unanimitate că partidul îl va sprijini pe Mircea Geoană. Chiar nu a şi-a pus niciunul vreo întrebare?  Nu au avut dubii?  Domnu’ Orban, chiar aşa hotărât sunteţi?
 • PNL şi PSD vorbesc despre proiectul Johannis.  Care este proiectul Johannis? Nu îmi vindeţi aiurelile alea cu salvarea naţiunii. Nu ştim nimic despre taxe, nu ştim nimic despre buget, nimic despre justiţie, nimic. Nu am auzit până acum niciun fel de idee coerentă. Iar „soluţia”  Johannis împlineşte deja o lună.
 • Traian Băsescu bate câmpii cu ideea că voturile nu se tranzacţionează. Ba da, o parte dintre ele se duc de la un candidat la altul, în funcţie de recomandarea celui rămas în afara cursei.  În cazul electoratului liberal, am scris-o deja, am unele dubii.  Asta nu  înseamnă că nu vor fi unii care vor cumpăra gogoaşa stabilităţii. Senzaţia de oboseală e cumva îndreptăţită.   Pe de altă parte, Traian Băsescu a negociat  voturi de loseri in 2004 exact cum o face domnul Geoană acum.
 • Nu aveţi senzaţia că PD-L pare hipnotizat?  Dacă acum sunt aşa, ce naiba or să facă dacă ajung în opoziţie.   (Un deputat al lor îmi spunea azi că riscă soarta PNŢCD )
 • Nu înţeleg logica liberală la selectarea partenerilor. Deci,  PD-L nu este un partid real de dreapta aşa că  preferăm PSD?
 • Rezolvarea crizei morale?  Serios?
Reclame
Acest articol a fost publicat în Politică & Societate și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

31 de răspunsuri la Scurte

 1. Yov zice:

  Pai nu asta e argumentul, maestre. Argumentul este urmatorul: PDL-ul nu e de dreapta, deci nu exista niciun motiv rational pentru care PNL-ul ar sustine un tembel autoritar care tocmai a incercat sa desfiinteze PNL-ul vreme de 5 ani dupa ce l-au adus la putere. Cam asa. Chestiune de formulare.

 2. gogu zice:

  Urraaaaa!
  Triasca Crin Antonescu si biroul politic al PNL
  Ca sa nu se raceasca alianta gata formata cu PSD le propun niste lozinci cu care sa mearga
  in susţinerea lui Geoană în turul II

  Impreuna putem fura mai mult şi mai bine!
  Revolutia bunului simţ. Altă dată!
  De ce e va teama nu scăpaţi. De PSD.
  Hai, România! Ţi-am tras-o!

  Traiasca si infloreasca alianta care va ingropa PNL!
  RIP Bratienilor.

 3. LeSta zice:

  @yov
  si la cum va comportati nu o sa-i dati ocazia autoritarului sa va distruga, osa va autodistrugeti.

  @teodor tita
  le-a dat iliescu basca de asta au unanimitate

 4. kamy zice:

  psd si pnl nu au nimic d zis si sau adunat acolo cu totii si cica or sa faca..or sa dreaga….se leaga de niste nume care nu au nici o treaba cu ei

 5. Shme zice:

  mai sus avem 2 „maestri” care nu stiu pe lume traiesc.eu pariez viata ca nu toti membri PNL au votat pentru aceasta coalitie…este imposibil ca efectul de turma sa fie atat de bine activat.vreau sa imi explice accesti maestri cum poti tranzactiona niste voturi?dai votul primesti banul?pt ca intr-o tranzactie trebuie sa fie doua elemente de schimb.nu v-ati saturat sa furati din opozitie,acum vreti sa furati si de la conducere?

 6. Tarabostes zice:

  Doamnelor si domnilor realizatori si comentatori, nu fac nicio aluzie la inteligenta dvs., dar realizati ce urmeaza? Bombonel redivivus! Sa vezi coada la vize pentru Congo! Oameni buni, mi se face paru’ maciuca ! Si voi comentati, si iar comentati…! Nu va faceti putin timp sa mai si ganditi? Cred ca asta e cantecul lebedei la voi . Dupa ce se instaleaza Bombo v-ati ras! Nu va mai puteti abtine sa nu muscati din marinar, macar ca nu-i ura voastra? Frica astora pe care-i paste puscaria daca ramane Basescu s-a transmis si la voi? Voi chiar nu vedeti ca de pierdut numai noi pierdem?

 7. Eu zice:

  Noapte buna Romania! Mai sunt 2 saptamani pana cand peste tara se va asterne linistea, o liniste de mormant. Mormant la capatul caruia va veghea un Prostanac.
  Trist, foarte trist. Sper sa reusesc sa-mi iau si parintii cu mine in Canada cat mai rapid. Lumina s-a stins deja …

 8. exxu zice:

  Pai asta e si ideea, dupa ce dispare Basescu, ramane PDL-ul cu adevaratul lui scor. Dupa care putem face si vot uninominal pur, sa vedem daca il mai sustin :))

 9. Lica zice:

  Eu zic sa faceti un mic experiment: inchideti televizorul si nu accesati internetul saptamana viitoare. Faceti un pas inapoi din mocirla si lasati fumul sa se risipeasca o vreme. Incercati sa mergeti la vot din convingere si cu mintea limpede. E foarte important sa fiti multumiti cu voi insiva atunci cand puneti votul in urna. Trebuie sa fiti absolut convinsi ca ati votat candidatul ce va reprezinta (chiar daca nu 100%); lui ii incredintati urmatorii 5 ani.

 10. dadan zice:

  Da, domnule, normal ca nu ne aliem cu scandalagii aia. Si normal ca il votam pe Geoana, n-ai vazut ce-a zis domnu’ Patriciu? Mircea e liberal deghizat in cititor de prompter.

 11. preocupat zice:

  Ultimul care ar putea vorbi de ideologii este pdl, care nici vopsit cu liberalii smulsi de la pnl nu are nicio identitate politica.
  Plescarii lui Basescu.

  Riscul la care se expune coalitia pnl-udmr-psd este crearea unui amestec politic similar celui care exista acum in pdl.

  De ce ne-ar guverna mai bine un partid fara ideologie decat o coalitie cu ideologiile omogenizate temporar?

  Sau cat de stanga a fost guvernarea Nastase? Cat de dreapta a fost guvernarea Boc?

 12. Marian zice:

  e incredibil tot comentariatul asta chinuit sa explice ca pdl e de dreapta. treaba asta a fost inventata cand incepuse cearta cu tariceanu si base vroia sa rupa pnl, asa ca si-a facut partidul de dreapta. In 2004, in DA, pd era de stanga, si inca are trandafirul in sigla. daca vreti sa enervati liberali, mai aduceti aminte cat de de dreapta e pdl. .
  si mai scrii de „gogoasa instabilitatii”. ce e gogoasa la asta? tara asta n-are guvern, n-o sa aiba guvern, base a declarat azi ca nu se gandeste la guvern pana dupa 6. tara n-are bani de pensii, de salarii, n-are comisar european etcetc. care e gogoasa? sau chiar ne batem joc de cuvinte?

 13. ion zice:

  Sibiul sub Iohannis

  Nicolae Nan, Ioan Berghezan, Ioan Tuşinean sunt nume intrate în rândul masoneriei sibiene. „Frăţie” despre care mai toată lumea vorbeşte cu, cel mult, „am auzit că…” a împânzit mai toate mediile de conducere ale judeţului. Mai nou, la Sibiu a pătruns puternic şi masoneria germană – Andreas Huber şi Steffan Mildner sunt două exemple de acest fel.

  Primul nume apărut în urma investigaţiilor efectuate de ZIARUL de Sibiu a fost cel al liderului politic, Nicolae Nan, care pe bună dreptate şi-a însuşit titulatura de “Naş” al lumii afacerilor sibiene şi care a intrat în vizorul masonilor în perioada 1990-1991, datorită potenţialului relaţional de care dispunea. Masoneria l-a luat în colimator nu pentru persoana sa, ci pentru lanţul de legături prin alianţă pe care le-a cultivat de-a lungul timpului. Filiera oamenilor pe care acesta i-a recomandat în masonerie este una vastă şi este fundamentată pe principiul puterii. Primul a fost Dan Nanu, consilier local, pe care “Naşul” Nicu Nan l-a cununat anterior, şi care a reprezentat un argument decisiv. În această direcţie, sprijinul acordat lui Dan Nanu a venit datorită faptului că fratele său, Florin Nanu, este procuror, iar tentaculele acestuia se întind până la instituţiile centrale ale magistraturii din Bucureşti. De asemenea, o altă susţinere a fraţilor Nanu pentru masonerie a venit din partea procurorului Silaghi, care a întărit recomandarea făcută de Nan.
  A doua proptea recomandată de Naşul Nan pentru masonerie este Ioan Tuşineanu de la SC Construcţii SA. A intrat în vizorul masonilor datorită faptului că a pornit de jos, de la mătură, ca simpul funcţionar în primărie, atrăgând atenţia asupra influenţei masive pe care acesta o exercita la nivelul judeţului, în cadrul afacerilor cu licitaţii. Senatorul Nicolae Neagu nu putea scăpa tentaculelor masonice, datorită faptului că, din 1990 încoace, el însuşi şi-a cultivat relaţia cu Naşul Nan prin afacerile derulate la nivelul judeţului, calul Troian fiind Metalcar SA, ale cărei afaceri au fost gestionate de acesta direct până în anul 2004 şi apoi din umbră, după ce acesta a devenit parlamentar de Sibiu. De menţionat faptul că senatorul Neagu a fost acceptat în ultimul val masonic de la Sibiu.

  Masoneria politică

  Conexiunile masoneriei sibiene cuprind însă şi membrii ai fostului partid de guvernământ – Ioan Cindrea, omnipotentul politician al PSD, a ajuns în vizorul masoneriei încă din vremea în care organizaţia judeţeană a acestui partid era condusă de controversatul Francisc Tobă, care a avut un rol aparte în timpul evenimentelor din decembrie 1989, de la Sibiu. După momentul postrevoluţionar, începătorul Ioan Cindrea în ale politicii nu s-a expus în primul plan al politicii sibiene, ci a ştiut să stea în umbra lui Tobă, dar având totuşi abilitatea de a-şi dezvolta relaţii la Bucureşti în cadrul Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale. Acesta a fost momentul culminant al carierei politice a lui Ioan Cindrea care a atras atanţia liderilor masonici actuali, fiind catalogat dreptul unul dintre cei care au ajuns să stăpânească şi să folosească arsenalul de semne şi ritualuri masonice în cadrul întâlnirilor. Constantin Morar, fost preşedinte al Consililui Judeţean Sibiu a ajuns ţinta masonilor datorită faptului că era caracterizat un fidel susţinător al principiilor masonice, printre care dirijarea intereselor judeţului către aceste cauze masonice – atragerea investitorilor din străinătate, investiţii în domenii preferenţiale care să aducă profit imediat – au constituit punctul major.

  Galeria procurorilor

  Un alt nume impus în galeria masonilor locali este Ioan Beghezan, procuror-inspector în cadrul Curţii de Apel Alba. În perioada în care acesta a ajuns în atenţia masonilor, Ioan Beghezan îşi căpătase deja reputaţia unui om care şi-a demonstrat capabilitatea de a-şi întinde tentaculele până la instituţiile decizionale de la Bucureşti, printre care cele cu puterea cea mai mare erau: Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi chiar instituţia Procurorului General al României. Aceleaşi relaţii de rudenie prin alianţă s-au făcut cunoscute şi în cazul procurorului Ioan Beghezan în cadrul masoneriei, acesta recomandându-l pe procurorul Mănicuţ, originar din Poiana Sibiului, datorită potenţialului financiar pe care îl avea acesta. La rândul lui, procurorul Mânicuţ se află în relaţii apropiate cu Ioan Ghişe, actualul proprietar al lanţului de afaceri Ana Oil, care şi-a întins plapuma afacerilor peste zone importante de afaceri din Sibiu şi Mureş. Element notabil, procurorul Berghezan este naşul procurorului Mănicuţ, ca şi în cazul lui Nan, relaţia de rudenie prin alianţă având o pondere importantă pentru segmentul masonic.

  Filiera germană

  După instalarea primarului sas Klaus Johannis la cârmuirea oraşului Sibiu, masoneria germană a devenit tot mai virulentă, găsind în persoana primarului o adevărată coloana a V-a pentru promovarea intereselor de dominare şi control. Primarul Johannis a fost sprijinit în activitatea sa de lideri şi afacerişti de marcă din Sibiu, care au căpătat poziţii importante pe harta puterii fiind catalogaţi drept principalii “sateliţi” ai Clubului Economic German. Printre aceştia au apărut în centru atenţiei masonilor şi Steffan Mildner, coordonatorul biroului de consultanţă româno-germană GTZ din Sibiu, al cărui nume a fost conectat la ramificaţiile afacerii retrocedărilor din centrul istoric al Sibiului către Consistoriul Evanghelic German. Motivaţia masonică a acestui gest o reprezintă faptul că de numele GTZ se află legat importanţi finanţatori care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Ministerului Federal de Interne German, în interiorul căruia activează importanţi lideri masonici în frunte cu Otto Schilly.
  Alături de acesta pe harta puterii masonice sibiene şi-a făcut încet loc Steffan Johannes Max Braune, numărul doi în cadrul Alianţei PNL-PD Sibiu şi aflat în structura de conducere a Clubului Economic German. A fost propulsat în prim plan ca urmare a finanţărilor masive acordate actualei puteri sibiene, prin verigile afacerii Titan Trade, precum şi prin influenţarea unor centre locale de putere, precum Consiliul Local, în presoana Otiliei Man.
  Cel mai recent membru al filierei germane îl constituie Andreas Huber, care „păstoreşte” afacerile reprezentanţei germane Opel la Sibiu, şi pe care Johannis l-a cununat în cursul lunii august, creându-i pârtie pentru a accede în cercul de elită al Clubului Economic German.

  Andănuţ, cap de pod

  Paradoxal este faptul că cel care a netezit terenul pentru proliferarea masonilor germani mai sus menţionaţi în Sibiu nu este de origine germanică, ci este un român – numele său: Crin Andănuţ, de profesie economist. Încrengăturile propulsării lui Crin Andănuţ ca şi capăt de pod al masoneriei de sorginte germanică se regăseşte în anul 1993. Pe atunci cel în cauză era şef de cabinat la Fundaţia Româno-Germană şi avea în vizor ca în funcţia de director al instituţiei mai sus menţionate să fie promovat un om care să facă jocurile masoneriei. Specuând o presupusă relaţie de concubinaj între directorul fundaţiei din acel moment şi secretară acestuia, Crin Andănuţ s-a trezit peste noapte în funcţia supremă de decizia a fundaţiei mai sus menţionate. Pe această cale, şi-a câştigat încrederea masonilor şi a dat frâu liber pătrunderii în Sibiu a masoneriei germane, făcând intervenţii ca, prin influenţa sa, pionul german GTZ să aibă sediul în buricul oraşului, pe strada Avram Iancu. Întâlnirile masonilor germani au ajuns astfel să aibă loc la ceas de taină în crama Mildcosib, care aparţine aceluiaşi Steffan Mildner de la GTZ şi în cadrul căreia îşi expun ideile de sorginte masonică persoane precum: Klaus Johannis şi arhitectul şef Szabolts Guttmann. Acesta din urmă a ajuns să atragă atenţia masonilor ca urmare a faptului că soţia sa, având o funcţie ascunsă în cadrul firmei Arhigraf, care aparţine arhitectului Valeriu Grigorov, a ajuns să aibă în anul 2004, un profit de peste 1 miliard de lei. Anterior, Mildner a ţinut să precizeze destinaţia clară a afacerii Mildcosib. „Societatea MILDCOSIB este afacerea mea personală care nu are nici o legătură cu proiectul GTZ. Este vorba de o societate cu profil vinicol, iar orice profit obţinut din aceasta este folosit pentru derularea unor proiecte sociale.Milcosib nu are nici un rol comercial în proiectul GTZ. Pentru o perioadă scurtă de timp de circa doi ani a existat o implicare a Mildcosib pentru proiectul privind contractatele manageriale cu experţi locali. Acesta a fost un sprijin total ne-economic astfel încât sumele plătite au fost una câte una rambursate către GTZ. Nu a existat nici un cent de profit. Cu alte cuvinte nu am un al doilea venit rezultat din derularea afacerilor MILDCOSIB“.

  Ţintele masonice

  „Organigrama“ de funcţionare a masoneriei reprezintă un aspect ascuns ochiului public, asupra căruia vom insista în cele ce urmează. Structura de putere a masonilor se bazează pe ranguri ierarhizate, în care membrul situat la un anumit nivel ierarhic nu-şi cunoaşte decât şeful de pe nivelul imediat superior, în genere acesta fiind cel care l-a recomandat şi susţinut pentru a accede în masonerie. Înainte de a fi propulsat în structurile masonice, persoana respectivă se află în studiu pe o durată de cel puţin trei ani, timp în care sunt testate o serie de calităţi precum: potenţialul de putere al relaţiilor la vârf pe care le deţine, influenţarea deciziilor la nivel înalt prin funcţia pe care o are. Alături de acestea, sunt vizat şi anumite tare de personalitate, fiind luate în colimator persoanele avide de putere, dornice de funcţii şi poziţii sociale de conducere. După cei trei ani de supervizare a ucenicului,“protectorul” lansează verigii imediat superior propunerea de a accede în rândurile masoneriei, după care depune un jurământ de credinţă care să ateste în esenţă obedienţa faţă de principiile organizaţiei.

  Monitorizaţi din plin

  Activitatea masonică la nivel global a ajuns să fie monitorizată de capii serviciilor secrete. În perioada în care Radu Timofte, actualul director al SRI, deţinea funcţia de vicepreşedinte al comisiei de apărare al Senatului, acesta a supervizat activitatea grupărilor masonice. De pe aceste poziţii, a dezvăluit că „masoneria îşi propune să influenţeze şi să controleze principalele instituţii de decizie naţionale şi internaţionale. Se vorbeşte tot mai des şi se scrie tot mai mult de faptul că această organizaţie are ca scop şi adesea chiar reuşeşte să deţină controlul în domeniu economic, politic, cultural şi mai nou militar. Nu cred că se ştie prea mult despre masonerie, aceasta fiind o organizaţie destul de complexă despre care nici măcar membrii supuşi nu ştiu acest lucru. Dacă se ştie câte ceva, se ştie din ceea ce s-a deconspirat până acum prin publicarea unor documente secrete (protocoale, scrisori). Aceste documente au fost receptate negativ de liderii masonici, deoarece ar fi fost de preferat ca cei care au vorbit să nu încalce jurământul, iar activităţile secrete să nu fie cunoscute decât de un grup foarte restrâns. Celorlalţi mai mici nu le sunt prezentate adevăratele intenţii ale masoneriei, acestea fiind simple unelte care doar cred sau îşi imaginează că ştiu câte ceva“.

  Sloganuri masonice

  „Prin haos la ordine“
  „Politica şi morala nu trebuie să aibă nimic comun“
  „Dreptul constră în forţă”
  „Toţi pentru unul şi unul pentru toţi”
  „Scopul masonic îşi justifică întotdeauna mijloacele”
  „Dreptul trebuie să fie al celui mai tare”
  „Mulţimea este oarbă şi de aceea poate fi atât de uşor manipulată”
  „Libertatea este o idee himerică”
  „Oamenii politici sunt nişte păpuşi de paie în mâinile maeştrilor”
  „Nevoia pâinii zilnice îi dresează gradat pe oameni“

  Controlul „de cadavru”

  Scopul vizat de liderii masonici locali este unul singular şi poate fi sintetizat sub formula dominaţiei şi controlului „de cadavru” al centrelor decizionale, care s-au impus în domeniile menţionate. Arsenalul masonic utilizat este diversificat, de la relaţiile de rudenie prin alianţă şi până la încrengăturile conexiunilor de comandă şi control al instituţiilor care vizează subordonarea nucleelor de putere ale acestora. În colimator se află afacerişti notorii, politicieni de marcă şi justiţiabili care deţin pârghile deciziei.

  Declaraţie de mason

  „Societatetea MILDCOSIB este afacerea mea personală care nu are nici o legătură cu proiectul GTZ. Este vorba de o societate cu profil vinicol, iar orice profit obţinut din aceasta este folosit pentru derularea unor proiecte sociale.Milcosib nu are nici un rol comercial în proiectul GTZ. Pentru o perioadă scurtă de timp de circa doi ani a existat o implicare a Mildcosib pentru proiectul privind contractatele manageriale cu experţi locali. Acesta a fost un sprijin total ne-economic astfel încât sumele plătite au fost una câte una rambursate către GTZ. Nu a existat nici un cent de profit. Cu alte cuvinte nu am un al doilea venit rezultat din derularea afacerilor MILDCOSIB“, Steffan Mildner, coorodonatorul german al GTZ.

  Fondatorul cluburile Lions Sibiu

  Primarul Klaus Johannis face el insusi parte din clubul Lions Sibiu si a fost chiar presedintele acestuia, intre anii 2004-2005. Din cele doua cluburi sibiene mai fac parte omul de afaceri Ilie Vonica, directorul DSP Ioan Manitiu, deputatul Mircea Cazan si sotia sa, Adriana, fostul rector al ULBS, Dumitru Ciocoi Pop, medicul pediatru Mihai Neamtu, patronul societatii Geiger – care a castigat multe dintre contractele cu primaria Sibiu – Gheorghe Geiger, fostul prefect Ilie Mitea, dar si actualul prefect, Constantin Trihenea, presedintele Consiliului Judetean, Martin Bottesch si multi alti oameni cu influenta in Sibiu.

  Francmasoneria română îşi retrage sprijinul acordat actualei puteri

  Membrii Marii Loji Naţionale a României susţin că de acum înainte vor promova doar valorile, interesele naţionale şi libertăţile românilor. Deşi în urmă cu opt ani, susţin francmasonii, s-au alăturat instituţiilor statului pentru a lupta împotriva corupţiei, au observat că de fapt, hoţia şi haosul s-au instaurat în aceste instituţii. Declaraţia a fost făcută de Viorel Danacu, Marele Maestru al Marii Loji Naţionale a României, la ceremonia de deschidere a noului an masonic, la care au participat toţi fraţii acestui rit.

  Să fie Klaus Ioahannis candidatul Masoneriei la funcţia de premier?

  Marius Sălăjean

 14. ion zice:

  Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat miercuri seara, la Antena 3, că nu ar avea probleme să îl propună pe Dinu Patriciu în fruntea guvernului, chiar dacă nu în acest moment, pentru că acesta e un personaj important în economia românească și cu relații internaționale.

  “Da, l-as propune pe Dinu Patriciu ca premier, nu îl voi propune acum, e clară opțiunea mea, e Klaus Iohannis, dar Dinu Patriciu, asemeni altor oameni din România, din zona de afaceri sau din partidele politice, într-un moment sau altul, poate să se califice pentru funcția de prim ministru. Dinu Patriciu e un cetățean al României, personaj important în economia românească, un om cu relații internaționale, cu un anumit prestigiu, care nu văd, vreodată, de ce ar fi sub interdicția de a fi prim-ministru. Nu e cazul acum, cînd opțiunea mea e fermă, pentru Klaus Iohannis” a spus candidatul prezaidnețial al PNL. În același context, Antonescu a declarat că, în cazul în care cîștigă alegerile, cel mai puîin interesat va fi de o alianță la guvernare cu PDL: “Pentru mine, ca președinte, colaborarea cu PDL ar fi ultima opțiune, știu foarte bine ce au făcut în acești ultimi cinci ani…”. (B.I.)

  DECLARATIE DIN 22 OCTOMBRIE 2009

 15. ion zice:

  Alesul Coaliţiei anti-Băsescu a reuşit să-l depăşească pe Năstase câştigând porecla de „Primarul – şase case“

  După o întrunire de taină la ceas de seară acasă la stăpånul Antenelor, Dan Voiculescu, Coaliţia 322 formată din PSD-PC-PNL-UDMR a înaintat oficial propunerea ca primarul Sibiului, Klaus Werner Johannis, să ocupe poziţia de prim-ministru al Romåniei. O persoană extrem de controversată, Johannis nu putea fi o alegere mai pe profilul celor care îl susţin. Chiar ieri, agenţia Mediafax a confirmat că Parchetul Curţii de Apel Alba Iulia a anunţat oficial că îl cercetează, din 1 octombrie, pe primarul Sibiului, Klaus Johannis, pentru neglijenţă în serviciu privind restituirea unor imobile în municipiu. Suntem în postura de a vă oferi în exclusivitate această dovadă, care priveşte chiar persoana şi familia primarului. De altfel, cazul a fost reflectat pe larg de ziarul „Curentul“ încă din 2004.
  Pe plan local, o mică publicaţie, „Dacii liberi“, a reuşit să evidenţieze numeroasele nebuloase care l-au transformat pe Johannis dintr-un simplu profesor de fizică într-un „primar-minune“ miliardar. Alesul „independent“ şi-a asigurat viitorul prin achiziţionarea a nu mai puţin de şase imobile în două mandate de primar (vezi în facsimil declaraţia de avere), toate pe numele soţiei, depăşindu-l astfel pe „Năstase – patru case“. Se poate spune că a fi primar, cu un salariu de bugetar, este mai profitabil decât să fii om de afaceri: ai şansa să ajungi, din simplu baron local, „baron regional“ şi acum, după nominalizarea Coaliţiei 322, „baron naţional“.
  Colegii din presa locală arată că Sibiul beneficiază, pe baza unei propagande strălucite, întreţinută prin fire nevăzute de la nivel central intern şi extern, de o falsă imagine a unei administraţii performante. O faţadă care ascunde o mafie coordonată abil de un primar care se doreşte acum premier, scrie publicaţia „Dacii liberi“. De la afaceri imobiliare dubioase şi jonglerii cu fonduri europene şi ale Ministerului Culturii, de pe vremea „capitalei europene“ a fraudei, la trafic de copii, nimic nu i-a scăpat primarului care se visează premier.

  Cu soţia şi soacra la DNA

  Ancheta la care lucrează acum Direcţia Naţională Anticorupţie priveşte revendicare cu acte false, prin care primarul Sibiului a dobândit ilegal cel puţin două imobile. „Curentul“ a arătat în investigaţiile precedente cum Klaus Johannis, primarul reales al Sibiului, Carmen Johannis, soţia sa, şi Georgeta Lazurcă, soacra sa, sunt „cercetaţi“ de ani buni de către magistraţii sibieni sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de instigare la fals intelectual, uz de fals şi mărturie mincinoasă. Motivul: folosindu-se de acte false, persoanele respective au dobândit dreptul de proprietate asupra a două imobile situate în centrul Sibiului, printre care şi clădirea în care se află cel mai mare cinematograf din oraş, închiriată apoi de către primar, pe zeci de mii de euro lunar, Băncii Raiffeisen. Alături de cei trei membri ai familiei edilului sibian, în dosarul menţionat mai figurează trei persoane (Dorin Suciu – avocat, Ion Bastea – moştenitor prezumat, şi Romul Mărginean – martor) implicate de către soţii Johannis în acţiunea de revendicare. În acest dosar, Liviu Munteanu – secretarul comunei sibiene Porumbacu de Jos – e acuzat de fals intelectual şi abuz în serviciu, deoarece a eliberat ilegal înscrisuri oficiale care au ajutat-o pe Carmen Johannis să obţină dreptul de proprietate asupra celor două imobile.
  Potrivit unor documente oficiale evidenţiate de ancheta „Curentului“, imobilele revendicate şi câştigate de familia Johannis ca urmare a unei decizii civile, pronunţată de Curtea de Apel Alba Iulia în 1999, sunt amplasate în Sibiu, pe str. Nicolae Bălcescu nr. 29, respectiv General Magheru nr. 35. Fiecare din imobile are o valoare de piaţă ridicată, ţinând cont că includ mai multe apartamente şi spaţii comerciale. Imobilele în cauză, preluate de statul român prin naţionalizare, au aparţinut soţilor Măria şi Eliseu Ghenea, ambii decedaţi, în 1962, respectiv în 1969. În baza Legii 112/1995, cei care locuiau în respectivele imobile au cumpărat de la statul român apartamentele şi spaţiile comerciale. Surprinzător, în 1999, soţia primarului Johannis apare în scenă, cerându-le noilor proprietari să-şi părăsească locuinţele, pe motiv că ea e proprietară. Intrigaţi, oamenii au luat la puricat povestea şi au ajuns la o descoperire stupefiantă.

  Reţeaua funebră

  Ingineria macabră a soţilor Johannis pare de domeniul fantasticului: unul dintre proprietarii tabulari ai imobilelor, Maria Ghenea (născută Bastea), ar fi lăsat, la decesul său, un testament prin care lasă ca moştenire imobilele respective unui nepot, Nicolae Bastea, decedat şi el în 1993. Ulterior, acesta, tot printr-un testament, ar fi retransmis imobilele lui Ioan Bastea, Georgetei Lazurcă şi soţiei primarului, Carmen Johannis. Pe baza acelui act, Ioan Bastea şi soţia „tehnocratului“ sibian au cerut justiţiei să constate nevalabilitatea intabulării statului. Apoi, revendicatorii au obţinut restabilirea situaţiei de carte funciară de la momentul naţionalizării, după care au promovat şi au obţinut acţiuni în vederea constatării nulităţii actelor de vânzare-cumpărare încheiate între stat şi cei care locuiau în imobile.

  Falsuri pe toată linia

  „Curentul“ dezvăluia în 2004 că proprietarii din imobilele revendicate de familia Johannis au apelat la instanţă încă din 2001. Aşa a ieşit la iveală faptul că primarul Johannis & comp. obţinuseră imobilele pe baza unor acte false eliberate de secretarul Primăriei Porumbacu de Sus, Liviu Munteanu. Conform dosarului penal în care Munteanu e anchetat, reiese că el a eliberat o serie de documente privind moştenirea defunctului Eliseu Ghenea, care aveau un conţinut ireal şi nu corespundeau menţiunilor din documentele de stare civilă din arhive.
  „Aceste manopere desfăşurate de numiţii Bastea Ioan, Lazurcă Georgeta şi Johannis Carmen, sprijinite de acţiunile învinuitului Munteanu Liviu – care a eliberat adeverinţele 168/1998 şi 73/2000 şi anexa 1 nr. 25/1997, în mod fals, au condus la intabularea eronată a sus-numiţilor în cartea funciară, deşi nu aveau vocaţie succesorală, întrucât Bastea Nicolae era rudă doar cu Ghenea Măria, soţia precedentă a defunctului Ghenea Eliseu“, se spune în dosarul în care Munteanu e acuzat de fals intelectual şi abuz în serviciu în formă calificată. Mai mult, avocatul familiei Johannis, Dorin Suciu, a fost acuzat că pe Nicolae Bastea l-a transformat, din nepot al Măriei Ghenea, în nepotul lui Eliseu, astfel încât să poată fi considerat succesor direct al ultimului reprezentant al familiei Ghenea. Iniţial, familia Johannis a pierdut în instanţă, după ce o expertiză grafologică a arătat nevalabilitatea testamentului lăsat de Măria Bastea, fapt ce a făcut ca testamentul lui Nicolae Bastea să cadă. Ulterior au urmat recursuri, familia Johannis a reuşit să câştige datorită adeverinţelor false eliberate de Munteanu, a intrat pe fir şi Parchetul de pe lângă CSJ, dar, stupoare: Johannis rămâne proprietar, ancheta este declinată şi trimisă la DNA.
  În spatele zâmbetului arogant şi aparent degajat al „baronului regional“ Klaus Johannis stă doar speranţa acestuia că se va putea agăţa de o funcţie şi de o protecţie politică prin care să-şi îngroape adânc dosarul de la DNA. În realitate, „Primarul-şase case“ a reuşit să-şi dezvăluie puroiul bubelor locale la nivel naţional şi, de ce nu, şi internaţional.

 16. Stela zice:

  Sa vedem si partea buna a paharului. Daca iese „Prostanacul”, suntem indreptatiti sa cerem azil politic si obtinem mai usor cetatenie straina. 🙂

 17. Stela zice:

  Erata: am vrut sa zic partea plina a paharului

 18. radragos zice:

  E de o discretie de speriat herr Johannis cand e sa ne impartaseasca secretul scoaterii Romaniei din rahat. Evident ca il are. toata lumea doar pe el il asteapta. Simpla numire si primim 4 puncte in plus la rating-ul de tara, Euro se face 2.2 RON, deficitul bugetar devine excedent bugetar iar pensionarii or sa aiba pensii mai mari decat salariul mediu.
  N-A SCOS NICI O VORBA JOHANNIS DESPRE VREUN PROGRAM ECONOMIC, DESPRE PLANURI ANTICRIZA, DESPRE ACORDUL CU FMI. PARDON, AICI GRESESC: A SPUS CA NU E TREABA UNUI PRIM-MINISTRU SA CITEASCA ACORDUL CU FMI!!!
  Un om fara continut ca si seful lui, Antonescu.
  Va rog sa mergeti cat mai multi la vot pentru ca astfel de gunoaie sa nu ajunga sa ne conduca.
  Sunt 5 ani din viata noastra, ani pe care Patriciu, Nastase,SRS,Iliescu, Voivulescu vor sa ni fure.

 19. Stela zice:

  Ar fi interesant daca Realitatea ar face un sondaj de opinie pe net, sa vedem cat ia Geoana si cat Basescu. La Nasul sau Antena 3 degeaba se face sondajul, ca ar iesi clar Basescu sau Geoana. Nu ca Realitatea ar fi echidistanta si impartiala, dar si-a mai pastrat niste consumatori media din vremurile vechi.

  Ar avea ceva relevanta, ca in rural voturile vor fi aprox. egale, diferenta o va face orasele, deci votantii care au in mai mare masura acces la internet.

 20. Stela zice:

  Asta ca sa vad daca sa ma apuc sa-mi fac sau nu bagajele si cererile pt. azil politic 🙂

 21. cyrano zice:

  Da, domnu’ Tiţă, avem un proiect Iohannis, respectuos vă rog să vă alungaţi îndoielile, a trăi încolţit de îndoială înseamnă să vă măcinaţi nervii şi poate să vă dea şi ulcer, aşa să ştiţi. Proiectul Iohannis se coace la aburi de bun-simţ, e drept că de ceva vreme, nu zic nu!, am mai băgat nişte jar sub el, s-a cam ars într-o parte dar d-nul Antonescu are nişte maglavais gîlbui să-l dreagă la aspect. Nu! nu vă repeziţi să gustaţi înainte de alegeri!, păstrăm totul ca pe o surpriză, în aburi de bun-simţ.

  P.S. Sînt un pic invidios pe d-nul Ion de mai sus că m-a depăşit la lungimea analizei mele biciclistice.

 22. fem! zice:

  FAPTE NU VORBE
  1991
  După o scurtă perioadă de la alegeri, intrând în conflict cu vechii liberali, Dinu Patriciu, împreună cu Călin Popescu-Tăriceanu, Horia Rusu şi Viorel Cataramă, au provocat o sciziune în partid prin înfiinţarea la 25 iulie 1990 a PNL-Aripa Tânără, formaţiune ce va fi condusă de Patriciu.

  În anul 1991, PNL-Aripa Tânără semnează, alături de FSN, Carta pentru Reformă şi Democraţie, intrând în Guvernul Petre Roman (2) remaniat. Ca urmare a acestei alianţe, Dinu Patriciu devine ministrul lucrărilor publice şi amenajării teritoriului.

  2005
  Călin Popescu Tăriceanu şi Dinu Patriciu îl acuză pe Traian Băsescu că vrea să destructureze PNL-ul şi cer orientarea spre PSD

 23. Denissa zice:

  pe Crin il uitam toti? revolutia bunului simt??

 24. geani zice:

  este mult mai safe pentru Crin decat sa intre in jocul pacalitor al tuturor celor care face parte din MAFIA parlamentara.Sunt sigur ca Crin va merge mai departe!

 25. paul zice:

  fara electoratul lui Crin , nici base si nici geoana nu au cum sa treaca la cotroceni fara a inamana Crin voturile lui.Cel mai probabil le inmaneaza lui geoana.Pnl-ul l-a bagat pe base si tot el il scoate.Base nu are nici o putere in fata poporului roman si nici a partidelor politice.M-as bucura sa iasa formatia Crin geoana si joahannis

 26. fermekatu zice:

  base ar trebui sa-si ia la revedere de la Cotroceni … este pus intro situatie in care Crin va alege..Nu cred ca base va mai iesi presedinte

 27. mircea zice:

  geoana este foarte aproape de base deaceea ma gandesc ca va lua geoana cu ajutorul lui crin si cu johannis in govern

 28. florin zice:

  ce tare tot la Crin se milogesc :))

 29. gelyx zice:

  Bravo Crin!.Este la prima candidatura si a luat un procentaz foarte bun fata de ceilalti .mi se pare ca este foarte in putere si poate sa se integreze in guvern incat sa scapam de criza de aceste probleme majore ale Romaniei

 30. dan zice:

  Crin va da electoratul cuiva si asta implica unele conditii propuse celui care le va dobandi de la Crin , Cu sigurantza nu va fi Base cel care le dobandeste

 31. gelu zice:

  o sa fie geoana presedinte numai cu ajutorul lui Crin…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s