Povesti din SPSS. Ce vrea sa spuna Lazaroiu?


Dacă va fi un singur partid dominant în 2012 atunci pot să vă garantez un singur lucru: nu va fi niciunul din cele pe care le ştiţi deja. Dacă nu va fi un singur partid dominant, atunci vor fi trei. Şi toate trei personaje de basm.

Citatul de mai sus a fost luat dintr-un criptic articol semnat pe blogary.ro de  consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu.  Deduc de acolo ca sansele pentru un Mesia politic (grup sau persoana)  sunt destul de mari. Discutia in termeni de „ancien regime” vs nenascutul partid dominant ma face sa ma gandesc la un scenariu „2004 pe steroizi”.

Inteleg resorturile insa nu prea pricep de unde ar putea veni acel lider sau acel grup suficient de autonom incat sa nu fie asociat cu vechea politica.  Ma rog, am eu vreo doua idei dar ma indoiesc ca am inceput sa gandesc la fel ca SL.

Al doilea scenariu, cel referitor la nevoia de impartire a puterii  introduce doua variabile insa nu mi-e clar rolul  UNPR.  Stiu ca nu prea crede nimeni in viitorul UNPR insa eu sustin in continuare ca trebuie urmariti cu atentie. Sunt cei care dau greutate, cei care inclina balanta in tot felul de calcule pe termen mediu.

In concluzie, sondajele spun ca ceea ce unii dintre noi stiam deja: multi, foarte multi se simt nereprezentati.  Cine o sa ocupe locul mi-e total neclar. Partidul Poporului e doar un iepure, dupa cum corect sugereaza dl Lazaroiu

Acest articol a fost publicat în Politics and related și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

11 răspunsuri la Povesti din SPSS. Ce vrea sa spuna Lazaroiu?

  1. Costica1 zice:

    Scena politica din Ro imi produce un vadit discomfort.Tot spatiul public este ocupat de analisti,comentatori,oameni politici compromisi ,o presa mizerabila.
    Singura obtiune pe care o am,ar fi aceea a unui partid care sa ofere un program prin care sa se asigure reintoarcerea poporului roman la munca
    Nu este imposibil.Avem o istorie,avem o mandrie nationala si o tara ,denumita pe drept cuvant,gradina Maicii Domnului
    Cred ca si cel mai neinstruit cetatean intelege perfect acest lucru
    Sper ca massa critica sa apara odata cu reintoarcerea celor plecati la munca in exterior
    Oportunitatile posibile a fi creiate in Ro sunt mult mai mari decat cele existente pe alte meleaguri

  2. ci2n zice:

    Toată treaba asta cu sondajele, cu scufiţe roşii, verzi sau mai ştiu eu cum, deja devine un banc răsuflat. Sondajele au încetat demult să mai fie instrumente de predicţie, ci au devenit un instrument (puţin defect) de forţare a viitorului. Cel puţin un scop a fost atins: indiferent cine va face sondaje, nu va fi crezut.
    Un lucru mă întristeaă în articolul lui moş Perault, consilierul: „Unele texte, cum e cel de faţă, vor fi pentru iniţiaţi. Pentru neiniţiaţi întotdeauna lucrurile se dezvăluie în timp. Aşa că nimeni nu trebuie să dispere.”. Nu ştiu de ce, dar asta rimează cu bancul din timpul Partidului unic: În România nu se mai fabrică paturi. Nu mai avem nevoie. Dușmanul de clasă nu doarme, partidul veghează, iar clasa muncitoare lucrează necontenit.

  3. panfil flecaru zice:

    un patid nou s’ar putea forma din ruperea pdl si unirea cu schija din psd, unpr. un partid de centru cu sustinere fnanciare buna, cu sprijinul lui basescu, ar putea crea bazele unei guvernari viitoare. psd este prea dus pe stanga, prea compromis, cu ilici, bombonel, dragnea, hreb…
    pnl este destul de pierdut in spatiul politic, cu rau famatul patriciu in spate si cu guvernarea de recenta amintire tariceanu cu acolitzii varujan, adomnitzei, niculaescu…

    marian sarbu, diaconescu, au o platforma politica solida.
    cu reformistii macovei, voinescu si cu sprijinul unor politicieni cu experientza si nume, ca stoica si stolojan, s’ar putea pune de un partid pe linia basescu / basescianism.
    adica cu vointa continuarii reformelor, atat de necesare.

    dreapta, stanga, ideologii…
    povesti de adormit mitzura.
    romanii ar accepta mai repede un partid de centru, cu oleaca de iz social, dar care sa sprijine formarea unui mediu de afaceri mici si mijlocii, manufacturiere, nu de apartament sau de tejghea.
    si mai ales, inclinat spre o clasa mijlocie, cu sprijinul intelectualitatzii si mai ales al elitei intelectuale.

  4. Pingback: Fluierarul din Hamelin a.k.a Flautul Fermecat « Politeía

  5. geo zice:

    Mai Teo, nu te-ai gindit ca vrea doar sa arunce praf, fiind un diversionist de meserie? De ce comentezi, jurnalist profesionist ce esti, un fapt care nu are o coroborare de la nimeni, deci poate fi o pura inventie (cum si e)?

    • Teo zice:

      @geo: te grabesti. ceea ce am facut a fost sa semnalez un articol al principalului consilier al presedintelui Romaniei. Omul a ales sa se exprime intr-un fel mai bizar. Nu am facut o investigatie. A fost o banala semnalare. Ai fi preferat sa nu iti atrag atentia?

  6. un cititor zice:

    ” un nebun arunca o piatra si 100 de intelepti se chinuie sa o scoata „.
    Cum se numea cartea aia „Acesti bolnavi care ne conduc” ?…

  7. lucid zice:

    Corecta scurta analiza, Teo. Interesanta si isteria „interpretarilor” de la faimoasele trusturi, dovada ca Lazaroiu si-a gandit bine lovitura. O sa pastez ce am pus pe Blogary:

    Sarada facila, dle Lazaroiu. Va castiga (cel putzin majoritar relativ) Alba ca Zapada. Pasii sunt: guvern din tehnocratzi din septembrie, evolutzie (previzibila azi, desi….Doamne fereste de o criza in W in USA!) in sensul bun, adica de la stabilizarea de acum la crestere usoara dar constatabila, in primavara lui 2012 un nou partid politic ANTIPOLITIC alcatuit pe baza echipei tehnocrate, o campanie electorala ALTFEL – adica sincera, fara demagogie, plus blazarea evidenta a electoratului (se va testa iar la alegerile pentru locul raposatului Timis), si, in final, majoritatea – sa speram, pentru binele Romaniei, absoluta dar nu zdrobitoare.
    Eu unul am mai spus-o la “postul” despre Elena Udrea: lichidarea pedeleului in actuala sa forma, recuperarea elementelor profesionist-tehnocrate si, mai ales, oneste (adica fara bube mediatizate) din toate partidele (dadeam ca exemple Funeriu, Baconski, Mihai Tanasescu, Marian Sarbu, Lucian Croitoru, Paleologu jr, Predoiu, etc) in paralel cu disparitzia (macar temporara) a balastului uman dubios gen nutzi udrea, berceanu, videanu, poate si blaga, totul in paralel cu guvernul tehnocrat urmat inainte cu cateva luni (nu cu mult) de alegeri de infiintzarea Albei ca Zapada.
    Succes, Traian Basescu, caci numai asa Romania poate fi salvata.

  8. alx zice:

    „insa nu prea pricep de unde ar putea veni acel lider sau acel grup suficient de autonom incat sa nu fie asociat cu vechea politica. Ma rog, am eu vreo doua idei”
    sunt curios, care ?

  9. C zice:

    SPSS, spui? O fi şi Dumitru Sandu în spatele butoanelor?

Lasă un comentariu