Despre „L”-ul din PD-L


Presedintele crede ca taxa pe valoarea adaugata ar trebui sa scada.  Face declaratia asta la doar cateva saptamani dupa ce guvernul a marit TVA, intr-o graba vecina cu disperarea, dupa ce pachetul de masuri anti-criza a fost respins de Curtea Constitutionala.  A fost una din cele mai aspre critici lansate vreodata de presedinte la adresa guvernului, chiar daca limbajul folosit nu a fost teribil de dur.

Cateva zile mai tarziu, ministrul Finantelor anunta ca studiaza varianta renuntarii la cota unica incepand de anul viitor.  Altfel spus, domnul Vladescu da dreptate economistilor PSD care sustin acelasi lucru din momentul in care Victor Ponta a devenit presedinte al partidului. A luat-o razna? Ma indoiesc.  E tradator? Putin probabil. Prin anuntul de mai sus, Sebastian Vladescu nu face decat sa recunoasca senin incapacitatea guvernului de a aduce bani la buget si de a rationaliza cheltuielile.  Contabilii din MF se uita la cifre si dau din umeri. Cezarul nu e capabil sa ia ceea ce i se cuvine

Presat de problemele guvernarii,  PD-L isi pierde incet-incet caracterul liberal pentru construirea caruia s-au facut atatea eforturi si s-a pornit inutilul si pagubosul conflict cu celalalt partid de dreapta al Romaniei. Motivele pot fi multe: lipsa de coordonare, precipitarea, presiunea interna  din partea parlamentarilor   speriati de sondaje si huiduieli, spaima de o catastrofa  financiara etc

PD-L plateste acum pretul ambitiei de a salva tara de unul singur. A refuzului de a imparti responsabilitatea, macar pentru o perioada limitata. Probabil se puteau opera reducerile de salarii in sectorul public cu mult mai putin scandal daca ar fi fost negociate cu celelalte partide. Daca ar fi fost asumate de o majoritate solida pe o perioada determinata si completate cu masuri de protectie pentru categoriile cele mai vulnerabile.

Acum, impins la colt de situatia economica PD-L gandeste si impune masuri fara sa studieze prea mult sansele de aplicare si variantele de rezerva care i-ar permite sa isi protejeze bruma de coerenta doctrinara pe care s-a chinuit sa si-o construiasca.  Cota unica era marea sa realizare si multi dintre cei care au votat dreapta la ultimele runde de alegeri au facut-o tocmai pentru ca in 2005 s-a schimbat sistemul de impozitare.  Este infiorator de ironic faptul ca cei mai aprigi promotori ai cotei unice se pregatesc acum sa renunte la ea.  Probabil Ion Iliescu moare de ras zilele astea.

Singurul care pare sa mai creada intr-un PD-L  cu o puternica platforma liberala pare sa fie Traian Basescu. Destul de curios, din punctul meu de vedere, seful statului pare sa fi internalizat setul de valori insuflate de samanul Valeriu Stoica si merge cat de departe poate intru sustinerea lor. Pe de alta parte, presedintele intelege, tarziu,  ca mostenirea sa politica (ideologica?)  depinde de o minima consecventa. Asa se explica  bizara remarca referitoare la taxa pe valoarea adaugata si eforturile subterane de promovare a oamenilor lui  Stoica in functiile importante din partid.

Insa la fel ca guvernul pe care l-a sustinut, si Traian Basescu pare precipitat si intarziat in reactii.    Liberalismul PD-L se duce pe apa crizei si orice reafirmarea a valorilor astora intr-o vreme in care cresc taxele e cel putin ipocrita. Iar strategii presedintelui si ai PD-L ar trebui sa stie ca succesul se masoara in realizari nu in justificari.

Actualizare: Dacă se va reveni la impozitarea progresivă, atunci nu va mai fi nicio diferenţă între PDL şi PSD, ca filosofie fiscal economică. În plus, ar fi stimulată nemunca iar investitorii ar fi „stimulaţi” să plece. O spune unul dintre autorii programului de guvernare al Aliantei Dreptate si Adevar.   De aici.

Acest articol a fost publicat în politics și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

29 de răspunsuri la Despre „L”-ul din PD-L

  1. hm zice:

    In ruptul capului nu pricep de ce nu pleaca aripa liberala din pdl. Eu unul i-as sprijini imediat. Altfel se vor duce la fund impreuna.

    • Teo zice:

      @hm: le lipseste un lider capabil sa aduca voturi. daca au un minim instinct de conservare ar trebui sa inceapa sa si-l creasca. fie in interiorul PD-L fi in afara

  2. alex zice:

    Ideea negocieri masurilor anti-criza cu celelate partide e frumoasa insa in practica nu cred ca merge, in contextul actual.
    Din cate am vazut eu PSD si PNL au o politica anti-basescu si refuza dialogul constructiv cu PDL.

  3. marean zice:

    PD-L vrea sa salveze tara?!?!?!?!?!?!?!?!?!

  4. Pingback: Tweets that mention Despre “L”-ul din PD-L | daily teo -- Topsy.com

  5. clarice zice:

    vladescu a facut o declaratie similara in urma cu doua saptamani. n-am vazut pe nimeni de la PD sa sara in sus . ma intreb si eu de ce. raspunsul l-ai dat tu.
    `Ministrul de Finanţe Sebastian Vlădescu a declarat că întregul sistem de taxe şi impozite trebuie regândit anul viitor, iar cota unică de impozitare ar putea fi eliminată.
    „Din acest punct de vedere, acest subiect (cota unică, n.r.) este deschis”, a precizat Sebastian Vlădescu, în cadrul unei conferinţe de presă. ` (evz.ro, 29 iunie)

  6. liviu zice:

    mda…
    totusi nu ar fi mai simplu sa faca ceva sa scada evaziunea fiscala…
    daca mai pun multe impozite nu o sa faca decat ca, putinii oameni care sunt suficienti de fraieri sa isi declare tot, sa nu o mai faca… ce o sa rezolve atunci?!

    parerea mea este ca daca nu o se trezeasca repede cei ce ne conduc si o sa ia niste masuri cu adevarat anti-criza… vom ajunge ca grecii. singura diferenta e ca pe noi nu o sa ne ajute nimeni, noi nu avem turism, si noi odata ajuns in faliment nu o sa mai iesim… cel putin nu pana cand nu incep si guvernele sa se gandeasca la tara nu la propriul buzunari si la voturi.

  7. Teo zice:

    @Clarice: am vazut-o pe Sulfina ezitand dimineata cand a fost intrebata de cota unica. Cred ca decizia e trei sferturi luata. Probabil simularile alea ies foarte nasol, altfel nu imi explic apatia astora. Apropo, ce-o mai face Ionut Popescu?

    @alex: intr-adevar refuza insa politica e arta negocierii. Sa nu uitam ca PSD s-a impacat cu UDMR dupa ani de derive nationaliste, PD-L a facut givern cu PSD dupa ce isi trecuse in statut ca este interzisa colaborarea cu PSD. Se poate orice, talent de negocieri sa aiba.

    Cat despre obsesia anti-Basescu a PNL e usor psihanalizabila insa nu cred ca nu se poate trece peste daca partidul primeste o oferta corecta.

  8. echos zice:

    un pic de incoerenta intre „ministrul Finantelor anunta ca studiaza varianta renuntarii la cota unica incepand de anul viitor.” si „Acum, impins la colt de situatia economica PD-L gandeste si impune masuri fara sa studieze prea mult sansele de aplicare si variantele de rezerva care i-ar permite sa isi protejeze bruma de coerenta doctrinara pe care s-a chinuit sa si-o construiasca”… din umilele mele cunostinte, „a studia” e la mare distanta de „a impune” ca efecte (daca tot le folosim cu referire la cota unica si impozitul diferentiat)
    PS. Din cate stiu, d-l Vladescu „a studiat” si varianta propusa de PNL(cea cu cota si TVA reduse) si pana acum n-au sustinut-o …. ca da cu virgula 😉
    PS2. Din cate stiu, stirea nu e noua, s-a pus pe tapet si in valtoarea discutiilor despre pensii, si atunci d-l Vladescu a conditionat „renuntarea la cota unica” de pastrarea actualei legislatii. Si in interviul de la ZF Vladescu spune ” …la actuala stare a economiei…” Ne mai raman ceva sperante ca nu se va renunta la cota unica, cu legea salarizarii unitare si cea a pensiilor, ce zac in parlament de ceva luni bune…(aici e rost de alta discutie!)

    • Teo zice:

      @echos: poate trebuia sa fiu mai clar un pic. Cota unica nu se schimba in doua zile. Or sa mai faca simularile alea o vreme. Vor mai „studia” problema. Cat despre „gandeste si impune….” ma refeream la majorarea TVA si introducerea CAS-ului pentru drepturile de autor.
      Cum spunea si Clarice mai sus, intr-adevar stirea nu e noua, insa modul in care a comunicat-o ministrul si reactia evaziva a PD-L ii da un pic de greutate. Daca statul roman ar avea o capacitate mai mare de colectare, probabil ca nu ar mai fi nevoie de tot circul asta. Dar nu are, asta spune ministrul in interviul din ZF. Si daca mai adaugi si micile sabotaje ale opozitiei (absolut legitime dar irationale pe alocuri) obtii o poza nu tocmai linistitoare. Sper sa ma insel, dar cred ca, in momentul asta, cota unica e aproape de intrarea in istorie.

  9. Sectoristu zice:

    Tara asta e ca o masina scapata de sub control. Fiind mamaligari, n-avem ESP-uri, ABS-uri si alte minunatii economice, si atunci guvernul face ce ar face oricine: scoatem pedala de frana prin podea, tragem de volan stanga-dreapta (d-aia de pierde L-ul…) si speram ca nu ne izbim de cei o suta de copaci din jur.

    Chestia cu politica e arta negocierii nu tine in Romania. Cand comunistii si liberalii au pornit campanie anti-Base, s-a dus ***** de suflet orice comunicare. Cele mai curve si cutre fiind peneleii, care trebuiau sa treaca peste orice, si sa sustina masurile PDL-ului, pentru ca sunt de dreapta! Ma rog, erau, pana a inceput sa derapeze de tot masinuta.

    Pentru cum s-au comportat in ultimii ani, PNL-ul ar merita sa ajunga la groapa mortaciunilor istorice. Ar fi insa nasol cu cine am ramane. Nasol e oricum o dai. Insa cand ai o populatie subeducata, care voteaza dupa orice principiu (beauty-contest, sentimental, razbunare, la misto, mititei, o suta de lei la salariu, sindicat, televizorul, etc) numai dupa logica si bun simt nu, atunci n-ai ce sa mai astepti.

    Eu incerc acum sa vad de care copac din aia o suta ne vom izbi. Trece timpul mai usor.

  10. bogdanishor zice:

    Gresit!
    PD-L nu plateste „pretul ambitiei de a salva tara de unul singur”, ci pretul ambitiei de a nu imparti ciolanul cu nimeni…

    • Teo zice:

      @bogdanishor: sa nu uitam totusi ca au facut o oferta rezonabila PNL insa dl Antonescu a refuzat.

      • neuronul zice:

        daca Antonescu ar fi acceptat sa intre la guvernare cu PDL, fara sa detina postul de prim-ministru, n-ar fi facut decat sa scufunde partidul odata cu tara si cu PDL-ul. Ministrii PNL ar fura cot la cot cu cei din PDL si nici macar n-ar putea sa-si puna in practica ideile liberale intr-un guvern condus de un partid fara niciun fel de ideologie. Asa ca tara ar fi luat-o oricum in jos, cu tot cu PNL.

  11. R.A.Muresan zice:

    „Presat de problemele guvernarii, PD-L isi pierde incet-incet caracterul liberal…”
    Parerea mea este ca PDL nu poate pierde ceea ce nu prea avea: Videanu sau Udrea sint oportunisti, nu liberali.

    „PD-L plateste acum pretul ambitiei de a salva tara de unul singur.”
    Nu inteleg deloc afirmatia. PDL plateste pretul coruptiei sale, inconsecventei, lipsei de reforma in partid. Chiar Blaga este un dinozaur al PDL. Ce asteapta oameni astia, sa le reformeze altii partidul?

    „Probabil se puteau opera reducerile de salarii in sectorul public cu mult mai putin scandal daca ar fi fost negociate cu celelalte partide.”
    Intreb: poti negocia ceva cu un partid ultracorupt ca PSD?

    „Singurul care pare sa mai creada intr-un PD-L cu o puternica platforma liberala pare sa fie Traian Basescu. Destul de curios, din punctul meu de vedere, seful statului pare sa fi internalizat setul de valori insuflate de samanul Valeriu Stoica si merge cat de departe poate intru sustinerea lor.”
    Am o problema cu termenii.
    Mai intii ca, „internalizat” se refera la cu totul si cu totul altceva: corect ar fi fost „a interiorizat”.
    Si-apoi, mi-e greu sa admit ca cineva ca presedintele Basescu, fara sa fi avut de la bun inceput o gindire liberala autentica, ar fi putut fi convins sa creada in valorile liberale asa, din senin, chiar si de catre un ideolog liberal de prima mina ca Valeriu Stoica. Nu ne costa nimic daca ne pornim totusi criticile de la prezumtia de buna-credinta a celor pe care-i criticam.

    • R.A.Muresan zice:

      Erata: a se corecta „oameni astia” cu „oamenii astia”

    • Teo zice:

      @R.A. Muresan va propun sa mergeti un pic inapoi si sa vedeti cam care era orientarea actualului presedinte. Nu vreau sa ma intelegeti gresit, faptul ca dl Basescu este acum cu totul alta persoana decat acum 15 ani mi se pare un lucru demn de remarcat. In sensul bun 🙂

      • R.A.Muresan zice:

        Tocmai. Cunosc si eu destul de bine trecutul de politician al domnului presedinte. Nu stiu daca poate fi facut responsabil in dosarul flota, nu stiu nici daca in privinta casei din Mihaileanu e vinovat: justitia ar fi trebuit sa-si spuna cuvintul, nu eu. Intuiesc insa ca daca ar fi existat ceva concret, sistemul l-ar fi dovedit pina acum, mai ales ca la un moment dat i-a fost cu aproape toate fortele impotriva.
        Il apreciez pe presedintele Basescu pentru fapte pe care i le pot atribui direct. Ca, de pilda, ca primar general a fost consecvent cel putin intr-o situatie dificila concreta de pe urma careia beneficiem azi toti cei care locuim in Bucuresti: vezi isteria generala iscata la executia proiectului metroului usor (tramvaiul 41). Omul s-a luptat atunci de unul singur, inclusiv cu mafia taximetristilor, pe atunci mult mai puternica.
        Sub conducerea lui, fostul PD s-a desprins de influenta stingista a lui Petre Roman, un politician cu totul incosecvent si inconsistent. Chiar e o problema in faptul ca sub influenta sa, PD-ul a migrat incet spre centru-dreapta? Eu zic ca dreapta a fost cumva recuperata, fiindca, la cit de jalnic arata azi PNL-ul, aceasta s-ar fi pierdut cu totul.
        Cu spuneati insa, lucrul admirabil legat de presedintele Basescu e ca omul asta chiar a facut eforturi sa se schimbe pornind la drum cu o viziune mai degraba de stinga: mi s-ar parea cu totul pervers ca, pe de-o parte sa strig in gura mare ca politicienii nostri nu se mai schimba, ca au ramas in esenta niste comunsti, iar pe de alta parte sa-l apostrofez pe singurul care a incercat sa schimbe in mod fundamental ceva, insinuind ca trecutul nu i-ar permite-o. Il inteleg pe Iliescu ca nu poate accepta nici in ruptul capului ca unul dintre „fosti” sa-l critice, ii inteleg pe hotii care nu pot accepta ca un serif, fost bandit care le stie foarte bine jocurile sa ii alerge cu potera: nu-i inteleg insa pe oamenii simpli care se lasa amagiti de fumigenele lansate zilnic de la televiziunile banditilor. Nu, li se spune, presedintele ar fi fost credibil doar daca nu s-ar fi schimbat. Ce logica mai e si asta?
        Din pacate, oamenii simpli, intocmai ca majoritatea politicienilor au ramas cam la fel: lispiti de intiativa, de responsabilitate, de spirit civic. Pentru ei, poate ca nu a avut loc nici un fel de revolutie, iar daca a avut totusi loc una, atunci aceasta nu a avut absolut nici un sens pentru ei. De aceea aleg incontinuare ceea ce le este mai comod. Mecanismul pervers al neasumarii propriilor greseli si raspunderi se razbuna crunt pe noi azi: pentru saracia lor, si in pofida ortodoxiei de care fac atita caz oricind sint stirniti, oamenii simpli dau azi vina, culmea, pe putinii oameni care s-au schimbat, sau care au incercat macar sa se schimbe. Pina la urma, aceasta este multumirea lor fierbinte fata de cei care au facut totusi cite ceva.
        Intocmai ca pe vremea comunismului, tot prin mijloace propagandistice, am ajuns din pacate din nou in punctul in care, mai toti oamenii simpli au fost convinsi ca, mai important decit binele lor este circul, razbunarea, vinarea celor care chiar fac ceva pentru schimbarea in mai bine.

  12. R.A.Muresan zice:

    Erata.
    ‘Cum spuneati…’ in loc de ‘Cu spuneati…’
    ‘initiativa’ in loc de ‘intiativa’
    etc.

  13. Unu' zice:

    Teo, da-mi voie dar dupa mine vorbesti prostii pe alocuri.

    „daca ar fi fost negociate cu celelalte partide”
    Tu nu vezi de pe ce pozitii antagonice pornesc orice discutii intre partide? Nu vezi ce cereri aberante au partide din opozitie? Sa numeasca ele primul ministru? Samd.
    Sint convins 101% ca s-a incercat asa ceva, insa pina cind Ponta (fost Geoana) si Antonescu sint numele sefilor celorlalte partide nu se poate negocia nimic, din pacate.
    Partidele de opozitie nici macar nu au planurilor lor sustinute de numere ca alternativa, ci doar garagatii populiste.

    Apoi, cind lumea e in criza putin ii pasa de filosofii politice. Daca partidul de guvernamint e liberal destul sau nu, daca politica fiscala de destul de liberala sau nu, sint detalii pe care ce-i carora li s-a redus salariul cu 25% nu-i intereseaza. E ca si cum tu broker de investitii sau asigurari incerci sa-i vinzi unui somer flamind sa investeasca in viitorul lui de aur, in ideea ca peste citiva ani o sa-i mearga mai bine. Pe el tot ce-l intereseaza acum e cum sa supravietuiasca inca o luna, din ce maninca luna asta. Asta e situatia Romaniei din pacate, nu se poate deloc gindi la investit pe termen lung in viitor ci cum acopera pt. lunile ramase deficitul din bugetele ministerelor, cum mai trece inca un an fara un imprumut de consum de la FMI, cum acopera deficitul cronic de bugetele de asistenta sociala si pensii, de unde se mai imprumuta, samd. Le trebuie bani la buget miine, nicidecum poimiine. Investitiile sint taiate pt. altadata, din pacate.

    Din pacate am impresia ca la nivelul strazii e acel zgomot „puneti pe cei cu bani sa plateasca”, de-aia guvernul poate fi fortat sa creasca impozitele celor cu bani, pt. ca saracimea (multa) are impresia ca asta scoate tara din criza. Iar un partid nu poate face prea mult altceva decit ii cere majoritatea alegatorilor lor, care ei dau directia. Sigur, daca ar fi mai multi liberali la nivelul populatiei (ca mod de gindire) alta ar fi situatia, insa ma tem ca sint mult mai mult asistati sociali care vad doar solutia lor unilaterala: miciti impozitele mele si cresteti-le pe cele ale celor cu bani. Asta e tara in care traim, nicidecum liberala ce sa incurajeze competitia, ci una de asistati sociali, de la care ce solutii pot veni? Si cine crezi ca poate lupta impotriva acestor valuri?

    PDL este si el un partid ca si altele, cu o agenda mai coerenta, desi bineinteles ca nu perfecta si care nu poate multumi pe toti. Ma tem ca in situatia data vot fi iar sacrificati oamenii activi si firmele private, in detrimentul asistailor sociali si pensionarilor de toate felurile. Si ma tem ca nimeni nu poate schimba asta, tinind cont nu doar de actiunile guvernantilor ci si altor factori importanti: opozitie, sindicate, presa si TV, judecatori, etc., si populatia majoritara in ultima instanta.

    • Teo zice:

      @unu’: tocmai in momentul asta deraierea de la cele cateva principii pe care le sustine i-ar putea fi fatala. PD-L si TB s-au „marketat” ca entitati business-friendly si cu o oarecare viziune pro-occidentala pe termen mediu daca nu lung. gresesti daca crezi ca publicul e compus in majoritate din tampiti care nu pricep pe ce lume traiesc. daca ar fi fost asa, nastase ar fi fost la al doilea mandat iar dan voiculescu, prin gratia prezidentiala, presedintele academiei (adu-ti aminte: economia dududia pe bune cand nastase a plecat de la guvern). nu e asa. lucrurile pot lua insa o turnira nefericita daca oamenii se vor simti inselati. cei mai multi dintre ei pot accepta rational un sacrificiu daca vad ca se obtin rezultate si tranzactia e onesta. or, cata vreme de la varf bate vant de deruta nu poti cere loialitate din partea electoratului. 🙂

      • Unu' zice:

        Nu am spus ca „publicul e compus in majoritate din tampiti” insa imi aduc aminte ca diaspora a tras balanta intr-o cu totul alta parte decit se anuntase initial. Iar de atunci lucrurile s-au mai dus in jos considerabil, cu votantii din RO.
        „cei mai multi dintre ei pot accepta rational un sacrificiu”
        Nici cu asta nu sint de acord. Sa ne amintim de „sacrificiul” reducerii pensiilor magistratilor ce plutesc pe undeva pe sus, deasupra Constitutiei. Foarte putini sint cei care accepta acel sacrificiu, majoritatea au alta parere, dupa mine.
        Din pacate se cere prea mult de la niste politicieni ce nu pot trage singuri caruta, pt. ca oricum discutii, controverse, alternative, etc. din partea politicienilor sint oriunde pe globul asta. Cita confuzie si discutii a cauzat planul lui Obama de reforma asigurarilor medicale? Crezi ca acolo se face totul cu defilare intr-un singur pas?
        Nu trebuie ca toti sa traga intr-o singura parte si intr-un singur pas, ci e destul majoritatea, pe care in cazul romanilor ii vad ca asistati sociali, nu aparatori ai principiilor liberale, din pacate.

      • Teo zice:

        magistratii sunt un bun exemplu de autonomie acordata prea devreme si fara mijloace de control adecvate. dar ei sunt caz special si sunt convins ca judecatorul care a inclinat balanta la CC s-ar fi gandit de doua ori inainte de vor daca planul de austeritate era rezultatul unui larg consens politic.
        revenind, daca acum vezi romanii ca asistati sociali asta e si pentru ca nivelul saraciei e inca mult prea mare. multi sunt inca in situatia de a depinde de ajutorul statului fie ca ne place fie ca nu. cata vreme nu au oportunitati de care sa profite e greu sa ii acuzi ca incearca sa supravetuiasca cum pot ma bine. insa cei cativa ani de crestere economica au schimbat peisajul pe alocuri. asta a fost vizibil inclusiv inclusiv la alegeri unde dreapta e majoritara de 6 ani incoace. e doar inceputul constructiei si aici apare si reprosul meu la adresa PD-L care, cu toate ezitarile si semnalele astea confuze, risca sa isi indeparteze exact publicul caruia ii cere loialitate.

        ps exemplul cu reforma asigurarilor de sanatate din US nu e tocmai bun. Obama a fost bun exact la ceea ce nu reuseste TB: negocierea, compromisul. Avea mijloace sa forteze adoptarea pachetului legislativ intr-o forma „europenizata” sau „socialista”, depinde din ce parte privesti, insa a preferat cel mai larg consens posibil iar rezultatul se vede acum in sondajele de opinie. Dupa aprobarea pachetului cei mai multi dintre americani au opinii pozitive sau neutre fata de reforma sanatatii dupa ce anterior erau rezervati sau de-a dreptul nemultumiti.

  14. R.A.Muresan zice:

    ‘lipsiti’ in loc de ‘lispiti’

  15. Pingback: Top 10 #8 « Claudiunitisor's Blog

  16. Pingback: Despre L-ul din PD-L – 22084th Edition « RP stiri

  17. CD zice:

    Aaaahh… hop si eu, a saptea zi dupa scripturi…
    Adica, de fapt, vreti sa spuneti ca exista cu adevarat vreo diferenta intre PDL si PSD???
    As putea, la rigoare, crede ca Basescu s-a reinventat/transformat/pasarea Phoenix etc.
    Faptul insa ca a incercat sa faca treaba cu clica bine stiuta si metodele bine stiute ma lecuieste de orice iluzii (cam a 17-a oara dupa 1989).
    Ori e baiat de cartier, de gasca, de-al nostru, ori e inca unul pe care l-a invins sistemul. Zero barat in ambele cazuri. Nu c-as fi sperat altceva.

Lasă un comentariu